MENU

Jos Klomp Metaalbewerking

Jos Klomp Metaalbewerking is een metaalbedrijf dat zich richt op het bouwen, reviseren en onderhouden van constructies en machines. Rondlopen in het pand van Jos Klomp Metaalbewerking is voor een graficus al een feestje voor het oog, alle soorten metaal van roestig ijzer tot schoon rvs, netjes geordend in stellingen. Maar hoe in één beeld zeggen wat Jos Klomp doet? Met behulp van een typografische oplossing gesneden uit metaal is dat gelukt. Opdrachtgever: O-magazine
Read More ›

14x3m kunstwand

Voor deze prachtige en uitdagende opdracht was mijn uitgangspunt een vergezicht voortvloeiend uit de lokale flora en fauna. Het resultaat is een wereld opgebouwd uit schilderingen en tekeningen die refereren aan oude biologie tekeningen. Van dichtbij is een scala aan kleuren zichtbaar en op afstand smelten de kleuren samen in een zwart/wit afbeelding.
Read More ›

Pluk het dorp

Peren, appels, kersen, noten … de Overbetuwe hangt er vol van. Ook gewoon langs de weg en daar mag je zelfs geheel gratis gebruik van maken. Om inzichtelijk te maken wat er aan plukfruit in deze gemeente te verkrijgen is, heb ik gegevens van de gemeente Overbetuwe en de Uiterwaarde verwerkt in een geïllustreerde infographic.
Read More ›

Affiche FMI

Het Fonds heeft tot doel om jaarlijks een aantal inwoners, organisaties en/of ondernemers de kans te geven om een maatschappelijk initiatief te realiseren. Een initiatief kan uitgroeien tot een activiteit of project waar de inwoners van de gemeente Overbetuwe trots op kunnen zijn. Omdat de initiatieven heel divers zijn, is er een mengelmoes van beelden gebruikt welke sterke associaties oproepen van hobby, sport en kunstuitingen met een feestelijke uitstraling.
Read More ›

150 jaar afschaffing slavernij

In 2013 werd in Nederland gevierd dat 150 jaar geleden de slavernij is afgeschaft. Of dit werkelijk zo is stelde ik door middel van een reeks affiches ter discussie. De oude slavernij zoals wij die kennen uit de geschiedenisboeken bestaat weliswaar niet meer, maar de moderne slavernij in de vorm van uitbuiting is wereldwijd verspreid.
Read More ›

Van Ginkel Groep

In opdracht van O-magazine hebben we voor dit stoere bedrijf een infographic ontworpen. Van Ginkel Groep is een van de oudste mobiele straalbedrijven van Nederland. Behalve al het straalwerk zijn zij gespecialiseerd in reinigen, metalliseren en coaten en hebben zij Doorwerkvoorzieningen® ontwikkeld, waarmee zij in staat zijn hun werkzaamheden onder alle weersomstandigheden uit te voeren. De infographic moest door middel van illustratie duidelijk maken wat de werkzaamheden van Van Ginkel Groep zijn.
Read More ›

Jong versus oud

Fotoserie voor O-magazine t.b.v. het artikel ‘Socialer door de smartphone’ Jongeren versus ouderen vertellen over hun manier van communiceren.
Read More ›

Koen Turk

Rietdekkersbedrijf Koen Turk profileert zich als een rietdekkersbedrijf dat alleen werkt met met het natuurproduct riet. Ze hebben veel oog voor detail, zodat het dak een esthetisch aanzicht krijgt. Naar aanleiding van de vraag om een belettering voor een bus te maken, ontstonden er uiteindelijk diverse communicatiemiddelen. Het oude ambacht werd het uitgangspunt voor de complete identiteit.  
Read More ›

Strategisch beleidsplan

Ontwerp voor strategisch beleidsplan van de St.Willibrordusschool te Herveld. Het beleidsplan bestaat uit diverse domeinen die gevormd zijn door kernpunten. In het ontwerp is elk domein typografisch gevormd door de kernpunten in een ster. Uit elke groep zijn twee kinderen gefotografeerd welke een moeilijk woord is voorgelegd uit het document, zoals; inspireren, individueel, innovatief. We hebben aan elk kind gevraagd deze woorden uit te beelden door middel van tekenen, aanwijzen, schrijven of anders. Hiermee laat je zien dat er ruimte is voor een eigen mening, kinderen leren nadenken, anders mogen zijn en associaties kunnen maken in het onderwijs van de St. Willibrordusschool.
Read More ›